Rádio Sluníčko - Part 12

7. 12. 2015 8:49:40
Vážení posluchači! Hlásí se vám vaše oblíbená antixenofobní rozhlasová stanice Rádio Sluníčko. Doufáme, že svým málem přispějeme k porozumění a míru mezi národy a navážeme na tradici našeho velkého vzoru, Rádia Jerevan.

Hudební skupina Ortel
V souvislosti s anketou Zlatý slavík nám do redakce napsal soudruh Chvojka. Je hluboce rozhořčen, že xenofóbní hudební skupina Ortel dostala prostor na obrazovce při vysílání tak prestižní evropské soutěže, jakou Slavík bezpochyby je.

"Ortel nemá v televizi co dělat," vyjádřil se Chvojka. "My v Evropské unii sice voláme po politicky angažovaných písničkách, to ano! Ale musí to být taková ta pozitivní konstruktivní hudba, soudruzi. Kupředu levá, kupředu levá, k Ortelu ni krok!"

Naše redakce nicméně zjistila, že v celé kauze šlo pouze o neškodné uličnictví. Byla to v podstatě taková klukovina. Mladí soudruzi z bruselské Internacionály se domluvili, a poslali hlasy svému favoritovi. Naše redakce v tom nevidí nic špatného. Je lidsky i soudružsky pochopitelné, že poslanec Chvojka očekával vítězství svých oblíbených Alexandrovců, a že byl tedy výsledkem trochu zklamán. Ale v dnešní době přece není možné hned každého kriminalizovat. Je třeba ten Ortel porazit tak nějak po evropsku! Nemůžeme přece určovat, pro koho hlasovat a pro koho ne. Existují i jiné, demokratické cesty. Naše redakce navrhuje, aby všichni hlasující prostě do budoucna vyplnili formulář, a jestliže někdo nebude splňovat kádrové předpisy z Bruselu, bude jeho hlas neplatný. Přece nemůžeme dopustit, aby se takové reprezentativní soutěže, jakou Slavík bezesporu je, účastnili i tací, co nezpívají podle našich not. V tom s poslancem Chvojkou zcela souhlasíme.

Pan poslanec samozřejmě sám nejlépe ví, na co se diváci v České televizi chtějí dívat, a my to víme taky, to je bez debat, a není nad soudružskou kritiku. Ale zakazovat? To ne, soudruzi! To bychom nakonec mohli zakázat třeba i Michala Davida nebo Helenku Vondráčkovou, a to jistě uznáte, že by se nikomu z nás nelíbilo. My přece máme tydlecty moderní písničky také rádi! Takže když soudruh Ortel trochu poupraví ty texty, necháme ho příští rok opět soutěžit. A my ho klidně necháme i vyhrát!

Jistě se shodneme, že poslanec Chvojka s tím zakazováním trochu šlápl vedle. Jak říká náš šéfredaktor - aktivní blb je horší než třídní nepřítel! Nicméně musíme soudruhovi Chvojkovi pogratulovat k výtečnému PR. Předtím neznala polovina občanů České republiky Zlatého slavíka. Teď už ho zná! A skoro nikdo neznal Ortel. Teď už ho znají všichni, dokonce i na Slovensku!

"Ortel by sa na takúto reklamu sám nikdy nezmohol," napsal nám zahraniční posluchač ze Slovenské republiky. "Dobrá práca! Ten váš Chvojka je ešte väčší chumaj, než sme u nás v Trnave dúfali."

Na Merkelovou útočí chemička
Na Merkelovou útočí chemička z Drážďan, uvedla exkluzivně Idnes a hravý titulek hned převzaly všechny světové agentury. Jedná se o absolventku chemické fakulty a podnikatelku, Frauke Petryovou, předsedkyni hnutí Alternativa pro Německo, přezdívanou přáteli Chemická Alice. Nevíme proč, ale chemička kancléřku stále nevybíravě kritizuje a vyzývá k demisi, asi v tom bude něco osobního. Bohužel se nám nepodařilo zjistit, jakou chemikálií na Merkelovou chemička Petryová vlastně útočí. Zda například chlórem, nebo rovnou kyselinou sírovou.

Němečtí xenofobové se neštítí použít skutečně jakoukoli sloučeninu, a své pochybné spojence proti Bundesmami Merkel hledají dokonce i za hranicemi čtvrté říše. "Klidně zapojíme také spřátelenou chemičku v Litvínově," sdělila nám mluvčí Alternativy pro Německo. "Také máme ještě v záloze vaše Neratovice, se kterými mají Drážďany dlouholetou družbu. Zatím to zkoušíme víceméně po dobrém, neboť bychom strašně neradi použili opravdu těžký kalibr, naši německou megachemičku IG Farben!"

Poněkud překvapivě se Petryové zastal bývalý ministr financí, pan Kalousek. "Chemici jsou ve velké většině velice slušní a vzdělaní lidé," řekl nám otevřeně. "Pořádají konference a publikují v chemických časopisech. Jen těch pár hajzlů, jako jsem já, nám to stále kazí!"

Obě východoněmecké političky se setkali v televizním duelu na ARD. Bohužel paní Merkelová v debatě dost ztratila, když nedokázala vysvětlit rozdíl mezi produktivním občanem, celý život platícím v Německu daně, a příjemcem sociálních dávek z daleké rozvojové země, který do okamžiku své imigrace o nějakém Německu jaktěživ neslyšel, natož aby do jeho rozpočtu nějakým způsobem přispěl.

"Merkelová, po žních půjdeš k Turkovi," prohlásila po vítězném duelu rozesmátá Petryová. "Přeji ti šťastnou cestu, a nezapomeň si s sebou vzít své hosty!"

Spokojenost s německou vládou roste
Nehledě na trochu nepovedený televizní duel, podpora německé vládě a kancléřce Merkelové roste. V průzkumu televize ARD s ní vyslovilo spokojenost 99,9% dotázaných, což je o 0,9% více, než dosáhl v Rusku v dobách své největší slávy Stalin. Angela Merkel tímto výsledkem nebezpečně dotahuje doposud nedostižného Kim Ir-sena, který v posledních volbách v r. 1994 dosáhl 100% podpory obyvatelstva, a následně mu byl udělen titul Věčný prezident, takže se žádné další průzkumy ani volby již nekonaly.

Důvodem rostoucí popularity jsou bezesporu nové revoluční nápady německé vlády. Jedním z nich je například návrh označovat v televizních zprávách kromě stupně aktuálního smogového znečištění také stupeň aktuálního teroristického nebezpečí. Díky Merkelová, díky EU! Další geniální myšlenkou je idea těsnější integrace běženců. Integrace musí být tak těsná, že budeme na muslimy tak nalepení, že se nebudou moci ani pohnout, natožpak odpálit nějakou nálož.

Řecko a Itálie mají splněno

Oba dva generální dodavatelé materiálu pro integrační služby, Itálie a Řecko, hlásí - splněno! Nebylo to jednoduché, ale výsledek stojí za to. Jižní a východní hranici EU může nyní překročit absolutně kdokoli s čímkoli v batohu, a dojít s tím až do Paříže, přičemž ho celou cestu sluníčkáři krmí a zahřívají. A také mu dobíjejí Iphone, aby mohl být v kontaktu se svým velitelem teroristické buňky, neboť bez spojení není velení.

Máme z toho radost, protože ne vždy se dílo ihned podaří. V Belgii například zasadili bodlák a čekali, že jim pokvete růže. No, nepovedlo se. Proto se teď v Německu snaží naroubovat belgické bodláky nejen na Německo, ale i na okolní státy. To by bylo, aby to nakonec nebylo. Kvóty už jsou nicméně pasé, teď jim budeme říkat kontingenty. My v redakci je škádlivě nazýváme regimenty.

Křesťané a muslimové jsou bratři, prohlásil papež v mešitě
"Křesťané a muslimové jsou bratři a sestry, a podle toho se musíme chovat," prohlásil papež František na svém kázání v rovníkové Africe. Ve svém následném poselství na Twitteru sice již trochu přibrzdil, a hovořil pouze o bratrancích a sestřenicích, ale významu jeho myšlenky to pranic neubírá.

Vyjádřil se zde k deportacím falešných uprchlíků, které jejich vlastní země nechtějí zpět. "Je zcela pochopitelné, že africké státy nepřijímají svoje občany zpět. Vždyť kdo by o ten odpad také stál? EU by si měla dle mého názoru připlatit! Částku sto tisíc euro za každého vráceného kriminálníka považuji za naprosto férovou a čestnou."

Recept na spokojené surfování po internetu
Neboť protisluníčkových článků valem přibývá, chtěli bychom vám poradit následující recept, jak si uchovat spokojenost a slunce v duši i v těchto těžkých dobách.

Je to jednoduché. Když je někde napsáno něco hnusně protisluníčkového, co by mohlo zvrátit váš pevný pro-imigrační názor, tak rychle zavřete oči a dále rolujte kolečkem myši. Oči otevřte až za nějakou chvíli. Pokud budete náš návod striktně dodržovat, čeká vás při čtení nádherná sluníčková atmosféra, plná princezen, duhy a jednorožců, kde vlk lehá s berankem a všichni se mají rádi. Kde všichni muslimové jsou hodní, pracovití a umírnění, až na těch pár teroristů, ale to jsou výjimky. Kde neexistují hranice, a afghánští důchodci mají právoplatný nárok na německé důchody. Prostě idyla!

Divácké ohlasy
"Milá redakce, je to asi poprvé a naposled, ale dal jsem vám karmu!" napsal nám nějaký pán z Nemanic, okres Domažlice. "Jste v redakci jistě samí mladí lidé, v podstatě nepoznamenaní komunismem, ale ten váš slovník je prostě úžasný! Kde se to ve vás proboha bere?" Děkujeme, pane z Nemanic! Dobrý novinář prostě nesmí mít páteř, a musí se uživit v jakémkoliv režimu, jak říká náš šéfredaktor.

Kromě pochval nám píšou ovšem i nespokojení posluchači. "Vaše texty jsou plytké, někdy až slabomyslné," napsala nám posluchačka ze Sračkova. "Jste ubozí agitátoři, kterým svou rétorikou mohou konkurovat snad jen severokorejské televizní hlasatelky. Ty vaše zprávy jsou otřesné, a nikdo o ně nestojí."

Posluchačka ze Sračkova má naprostou pravdu, jsou to hrozný sračky. A nás samotné to mrzí nejvíce, věřte nám. Ovšem na druhé straně bychom chtěli pisatelce říct, že naším úkolem je nejen vysílání zpráv, které zajímají všechny, ale také zpráv, které nezajímají nikoho. O to více jsou cennější, neboť rozšiřují posluchačský obzor. A to jsou takřka všechny, které zde píšeme.

Takový je holt život. Jedni naše vysílání proklínají, druzí naše vysílání chválí. Ale my se nezlobíme ani na ty jedny, ani na ty druhé. Hezký pondělní den přejeme! Vaše Rádio Sluníčko. ;)

Autor: Richard Polame | pondělí 7.12.2015 8:49 | karma článku: 26.56 | přečteno: 735x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 17.13 | Přečteno: 209 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 284 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 495 | Diskuse
Počet článků 64 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 2603

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...